Activiteiten | Agenda | Contact
Logo stichting Saiwala

Agenda

In de komende periode starten de volgende opleidingen:

Bekijk de hele agenda

Lopende opleidingen

Cursussen & opleidingen

Basiscursus "De permacultuur moestuin"

In een permacultuur tuin werk je samen met de natuur. Met een doordachte aanpak neemt de natuur een deel van het werk over en zorg je tegelijkertijd dat er genoeg te oogsten is. In deze cursus leer je hoe je ‘met de natuur mee’ in je eigen tuin, moestuin of buurttuin aan de slag kunt.
De basis wordt gevormd door de permacultuur principes en uitgangspunten voor ontwerp, aanleg en onderhoud van je eetbare tuin. Je leert deze toe te passen door middel van theorie, oefeningen en praktijkwerk op een permacultuur tuin. Tijdens de cursus is er ook ruimte om je eigen tuin(ontwerp) in te brengen.

Aan bod komen onder meer:

De cursus is voor iedereen die op een natuurlijke manier wil tuinieren en is geschikt voor de beginnende tuinier, maar ook voor de ervaren moestuinder die geïnteresseerd is in wat permacultuur in de praktijk kan bieden.

De eerstvolgende cursus begint in het voorjaar van 2017 (12 x op zaterdagmiddag vanaf 22 april t/m 4 november) in Alkmaar. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Inschrijven

Cursus "Tuin ontwerpen met Permacultuur"

Deze cursus richt zich op het ontwerpen van tuinen, moestuinen en buurttuinen met behulp van permacultuur ethiek en ontwerpprincipes.
We werken zowel met het ontwerp proces (hoe kom je van de uitgangssituatie en de eisen en wensen tot een ontwerp) als de inhoud (zoals de keuze van planten, water opvangen en gebruiken in de tuin, constructies, microklimaten en bewust omgaan met kringlopen). Tot slot wordt ook een plan opgezet, waarin duidelijk wordt wat er nodig is om het ontwerp te realiseren. Het programma beslaat de volgende onderwerpen: