Activiteiten | Agenda | Contact
Logo stichting Saiwala

Bill Mollison

Bill Mollison is de grondlegger van permacultuur. In deze film (YouTube) laat hij zien hoe een amerikaanse buitenwijk is omgevormd tot een weelderig landschap.

Meldingspictogram
Je hebt Adobe Flash Player nodig om deze video te bekijken.
Je kunt Flash Player downloaden via Adobe.

Een voorbeeld ter inspiratie voor het vormgeven van onze eigen (woon)omgeving.

Activiteiten

Activiteiten bestaan uit advies en begeleiding en educatie (lezingen, workshops en opleidingen).

Begeleiding bij permacultuur projecten

Startende of bestaande permacultuur gemeenschappen en projecten kunnen gebruik maken van advies en begeleiding bij ontwerp en uitvoering. Thema's hierbij zijn ondermeer werken met het landschap en de mensen, de invloed van de omgeving, vaststellen van ontwerp doelstellingen, beschikbare hulpbronnen, investering in tijd en geld, opbrengsten en planning.

Begeleiding bij ontwerp en realisatie

Lezingen, workshops en opleidingen

Ieder leert op zijn eigen manier, de een bestudeert liever eerst een boek, de ander wil meteen al doende ervaren. De kracht van permacultuur ligt in het onderkennen van verbindingen en wisselwerkingen, ook tussen mensen. Om elkaar te inspireren, ideeën uit te wisselen en kennis en vaardigheden uit te wisselen.

In alle workshops en opleidingen werken we met een mix van theorie, ontwerp methoden toepassen en praktijk op een permacultuur locatie. We brengen talenten en ervaringen samen en stimuleren de verbeeldingskracht en vindingrijkheid.

Workshops en lezingen
Basiscursus Permacultuur