Activiteiten | Agenda | Contact
Logo stichting Saiwala

Waarom nu permacultuur?

Stijgende energieprijzen, kwaliteit en zekerheid van ons voedsel, klimaatverandering, economische en financële crisis...
Het lijkt dat de onzekerheid over hoe de toekomst eruit ziet toeneemt en daarmee steeds meer behoefte is om zelf iets te kunnen doen; dat er andere wegen nodig zijn om een wezenlijke verandering te kunnen maken.

Permacultuur biedt een werkelijk vernieuwende kijk op manieren om je omgeving vorm te geven en de 'gereedschappen' om dat te doen.

The best way to predict the future is to create it. (Abraham Lincoln)

Starten met permacultuur

Enkele tips om snel meer over permacultuur te weten te komen.

Schriftelijke cursus downloaden

Op de website van Permacultuur Nederland heeft Douwe Beerda een schriftelijke permacultuurcursus "Permacultuur, ontwerpen met de natuur" ter beschikking gesteld. In 6 korte hoofdstukken worden de belangrijkste permacultuurprincipes uitgelegd.

Naar de site van Permacultuur Nederland (opent in nieuw venster)

Permacultuurtuin bezoeken

Er zijn diverse plaatsen waar een permacultuur tuin te bezoeken is, al dan niet met uitleg. Bijvoorbeeld tijdens de 'tuindagen' in Den Haag. Meer informatie bij Eetbaar Park.

Naar Eetbaar Park (opent in nieuw venster)

Lezingen en korte workshops

Bij een lezing of introductieworkshop krijg je snel een inzicht in de belangrijkste uitgangspunten van permacultuur en hoe deze wordt toegepast.

Meer over lezingen en workshops

Literatuur

Tot slot enige aan te bevelen boeken over permacultuur. De meeste literatuur over permacultuur is geschreven door engelstalige auteurs. Erg praktische boeken zijn bijvoorbeeld:

Een boek van Nederlandse bodem is recentelijk opnieuw uitgegeven: